Ontdek de bedrijven van Group Machiels

Machiels Building Solutions België

Machiels Building Solutions, afgekort MBS, is een initiatief van Group Machiels. MBS produceert op een CO2-arme wijze muren, vloeren en dakelementen voor constructies. Dit kan volledig in houtskelet of in combinatie met andere materialen als beton of staal.

Het duurzaam produceren van constructie-elementen voor huizen en utiliteitsbouw is de core business van MBS.
We houden bij het ontwerp en de productie tot in de kleinste details rekening met de ecologische impact van onze activiteiten. Bij de keuze van materialen is ook hun evolutie doorheen de jaren van doorslaggevend belang.

Een duurzame cirkel

Bij het ontwerp en de productie houdt MBS tot in de kleinste details rekening met de ecologische impact van zijn activiteiten. Bij de keuze van materialen is ook hun evolutie doorheen de jaren van doorslaggevend belang.

Dankzij een efficiënte aanpak blijft de hoeveelheid afval tijdens het produceren en bouwen van de MBS-huizen beperkt. De fabriek ligt op een CO2-arme industriële site, met een eigen elektriciteitsvoorziening op basis van zonne-energie en windkracht.

Een innovatieve cirkel

MBS stelt zich tot doel om zoveel mogelijk activiteiten van de bouwwerf naar zijn fabriek te verplaatsen. Tot voor kort was het bouwproces in grote mate een ambachtelijk gebeuren. MBS maakt er een industrieel productieproces van.

De bouw van MBS-constructies gaat vijf keer sneller dan traditionele bouwprojecten. Dit vertaalt zich in omvangrijke besparingen. Door de zeer korte opbouwtijd op de werf –twee dagen voor een woning- kan ook bij slechte weersomstandigheden de oorspronkelijke planning gerespecteerd blijven. 

Machiels Building Solutions kijkt verder dan de grenzen van de eigen projecten. Die getuigen van betrokkenheid bij de omgeving, zowel op het vlak van ontwikkeling, tewerkstelling, huisvesting als mobiliteit. De manier waarop we bouwen en wonen heeft een enorme invloed op de wereld rondom ons. Stilaan groeit ook in de bouwwereld dit besef .

Vandaar dat MBS investeert in het zo beperken van de CO2-uitstoot tijdens het productieproces.  Woningen die MBS produceert kennen overigens gedurende hun gehele levensduur een lage CO2-uitstoot.  Zo draagt MBS rechtstreeks en onrechtstreeks bij tot een verbetering van zowel wooncomfort als gezondheid van de bewoners.

Contact

Hoofdkantoor

Ekkelgaarden 16
B-3500 Hasselt

T +32 11 287 070 
F +32 11 287 051 
contact@machiels.com

Productiesite

Huidige adres : (vanaf 06/04/2015)

Mondeolaan 5
B-3600 GENK


T +32 11 230 500
F +32 11 230 520
info.mbs@machiels.com
www.machielsbuildingsolutions.be

Interessant om te weten

Cijfers voor 2012
  • Product: elementen, skeletten en/of afwerkte woningen gaande van energiezuinig tot passief.
  • Jaarproductie van equivalent 200 woningen
  • Dagcapaciteit = +/- 1,5 huis per dag
Partnership

Om het maatschappelijk draagvlak te vergroten werkt Group Machiels samen met investeringsmaatschappij LRM, die participeert in MBS.

Meer info
www.machielsbuildingsolutions.be