Ontdek de bedrijven van Group Machiels

Real Estate Chili

Onder de naam CISS - Consorcio Inmobiliario San Sebastian- ontwikkelt Group Machiels verschillende vastgoedprojecten in Chili, van woningen en flats tot infrastructuur voor commerciële diensten.

De projecten vinden plaats in Chillan en Concepción. In de nabije toekomst worden nieuwe projecten opgestart in andere regio’s en steden, o.a. de hoofdstad Santiago.

Een duurzame cirkel

De vastgoedprojecten zorgen voor een duurzaam effect op het welzijn van de lokale bevolking. Ze creëren een belangrijke indirecte tewerkstelling en bieden een antwoord op de permanente vraag naar nieuwe woningen.

Dit is een gevolg van de modernisering van de steden en de bevolkingsaangroei in Chili. Het gebruik van hout als duurzaam bouwmateriaal heeft een gunstig effect op de CO2-balans, zowel tijdens de productie als na ingebruikname van de woning.

Een innovatieve cirkel

Steeds meer woningen van Group Machiels in Chili komen tot stand in een industrieel productieproces. Daarbij worden bouwelementen voorbereid in een fabriek. De woningen zijn gebouwd vanuit een houtskelet. Een houtskeletbouwwoning is wind- en waterdicht in minder dan vijf dagen.

Samen met architecten is een innovatief bouwconcept ontwikkeld. Vanuit een basismodule kan een huis door middel van toevoegingen uitgroeien tot een woning die mee evolueert met de gezinsbehoeften. 

Dankzij Group Machiels krijgen heel wat Chilenen voor het eerst de kans op betaalbare en moderne huisvesting in woningen en flats van goede kwaliteit. De bouwprojecten dragen overal in belangrijke mate bij tot de lokale stadsontwikkeling.

In Cumbres de Andalué bijvoorbeeld combineert Group Machiels bouwpercelen voor individuele woningen met commerciële loten en de bouw van een kliniek. In Lomas de San Sebastian is rond de Plaza Bélgica een kerk en een school in het project opgenomen.

Contact

Hoofdkantoor

Avda. San sebastián 442,
Concepción, Chili
T +56 41 21 09 292

www.ciss.cl

Interessant om te weten

Lomas de San Sebastian
1500 middenklassenwoningen, inclusief Plaza Bélgica, commerciële diensten, een school, een kerk.
Lomas de Bellavista
900 middenklassenwoningen opgeleverd in 2006
Valle Santa Maria
700 appartementen en woningen: oplevering 2009-2011
Lomas de Andalué/Terrazas Del Lago
120 luxeappartementen
Cumbres de Andalué
Combinatie luxewoningen, vrije percelen, commerciële loten en bouw van een kliniek
Colon
400 flats opgeleverd in 2007-2009
La Foresta de San Sebastian
700 woningen en commerciële diensten
Hacienda Los Fundadores
800 woningen voor de middenklasse in Chillan
Woningnood

In februari 2010 werd Chili geteisterd door een zware aardbeving. Gebouwen werden er minutenlang door elkaar geschud.

De nood aan huizen is er vanzelfsprekend erg hoog. Group Machiels werkt actief mee aan oplossingen voor de woningnood in de getroffen gebieden, o.a. via Machiels Building Solutions.

In de nabije toekomst worden 150 000 woningen gebouwd. Hiervan zal ook Group Machiels een deel voor zijn rekening nemen.