Ontdek de bedrijven van Group Machiels

Machiels Building Solutions Chili

Machiels Building Solutions Chili produceert op een CO2-arme wijze muren, vloeren en dakelementen voor constructies, naar analogie met Machiels Building Solutions in België. De woningelementen worden geproduceerd volgens het prefabprincipe, volledig in houtskelet of in combinatie met andere materialen als beton of staal. Het duurzaam produceren van constructie-elementen voor huizen en utiliteitsbouw is de core business van MBS Chili.

Een duurzame cirkel

Na de zware aardbeving van februari 2010 is de nood aan woningen in Santiago en Concepción erg hoog. De houten woningen blijken een ideaal product voor de heropbouw van de steden. Dankzij het industriële productieproces waarbij bouwelementen worden voorbereid in een fabriek kunnen we tegemoetkomen aan de vraag van aannemers en vastgoedverkopers om gecontroleerd en snel kwaliteitswoningen te kunnen aanleveren.

Een innovatieve cirkel

Samen met architecten is eeninnovatief bouwconcept ontwikkeld. Vanuit een basismodule kan een huis door middel van toevoegingen uitgroeien tot een woning die mee evolueert met de gezinsbehoeften. Er zijn toepassingen mogelijk voor zowel sociale huisvesting en projectontwikkeling als voor huizen in een hogere prijsklasse.

Machiels Building Solutions Chili is betrokken bij de omgeving, zowel op het vlak van ontwikkeling, tewerkstelling, huisvesting als mobiliteit. Zo werkten we na de vernielende aardbeving reeds mee aan de heropbouw van een school en een laboratorium. De eerste school die werd heropgebouwd na de aardbeving is van de hand van Machiels Building Solutions.

Contact

Hoofdkantoor

Santiago Watt 4480
Parque Industrial Bio Bio,
Talcahuano, Chile

T+56 41 2109211
F+56 41 2109237
contacto@mbschile.com 
www.mbschile.com

Interessant om te weten

Lomas De San Sebastian
De 2e verdieping van 200 woningen voor de Chileense middenklasse, van 70 m² tot 95 m².
Foresta
240 woningen van 1 verdieping van 45, 53 en 55 m².
Cocholgüe
150 sociale woningen van 1 verdieping van 45 m².
Chillán
290 woningen van 1 verdieping van 45 tot 60 m².
San Pedro De La Paz
De 2e verdieping van 28 woningen van 90 tot 106 m².
Arauco
Laboratorium van 650 m².
El Carmen
School van 400 m² in de wijk El Carmen, 8ste regio.
La Aruacana
School van 10 modules van 300 m².