Ontdek de bedrijven van Group Machiels

Zonnecentrales

De laatste jaren ontwikkelde Group Machiels zich nadrukkelijk in het domein van hernieuwbare energie. In samenwerking met o.a. de investeringsmaatschappij LRM, werd een hele reeks zonnepanelenparken gebouwd op verschillende locaties in Limburg.

Deze benadering past in de filosofie van Group Machiels om industriële ontwikkeling hand in hand te laten gaan met effectieve ecologische meerwaarde die vertrekt vanuit het motto “Closing the Circle”.
(bron foto + film: IZEN)

Een duurzame cirkel

Dat zonnepanelen op zichzelf een bron van groene energie zijn staat buiten discussie. Maar in zijn visie gaat Group Machiels nog een stap verder. De zonnepanelen(parken) worden namelijk geïnstalleerd op daken van bedrijfsgebouwen en terreinen zoals gesaneerde bergingsplaatsen.

Zo krijgen deze zogenaamde verloren gewaande terreinen een duurzame herbestemming en wordt de link gelegd naar een industriële ecologie.  

Een innovatieve cirkel

Op vlak van hernieuwbare energieproductie ontwikkelt, bouwt, financiert en exploiteert Group Machiels verschillende soorten hernieuwbare energiesites. Door constant zijn portfolio uit te breiden werd Group Machiels één van de grootste producenten van hernieuwbare energie in Vlaanderen.

Met zijn 8MW zonnecentrale in Overpelt exploiteert Group Machiels de grootste PV-centrale van de Benelux. Door de uitbouw van sites op deze schaal speelt zonne-energie een betekenisvolle rol in onze energievoorziening.

De ontwikkeling van de mogelijkheden om zonlicht om te zetten in elektriciteit en andere voor de mens nuttige energievormen zoals warmte, zal een grote rol spelen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De zon is een haast onuitputtelijke leverancier van energie.

Het enige wat moet gebeuren is een efficiënte en economisch rendabele captatie ervan. Met zijn zonnecentrales heeft Group Machiels een voorzet gegeven op de toekomst. Deze zonneparken leveren een belangrijke bijdrage in het behalen van de groene-stroomdoelstellingen van de provincie Limburg en Vlaanderen.

Contact

Hoofdkantoor

Ekkelgaarden 16
B-3500 Hasselt

T+32 11 28 70 70
F+32 11 28 70 51
contact@machiels.com