Werken eco-woonwijk Houthulst van start

Published on 24/10/2013

Aan de Legeweg in Houthulst bouwt projectontwikkelaar Ecohomic 9 lage-energiewoningen. De eco-verkaveling ligt in een rustige omgeving en bestaat uit halfopen en open woningen op gronden van 280 tot 570 m². De woningen zijn een unieke ontwikkeling van Ecohomic, ontwikkeld op basis van een duurzaam bouwconcept in houtskelet.

Het ontwerp van de woningen is van de hand van architectenbureau Vandecasteele en Vanhooren. Wat deze wijk zo bijzonder maakt is de symmetrische stedenbouwkundige opzet: de kubistische eengezinswoningen, eenvoudig van opzet, maar toch met de nodige esthetische accenten. Door de eenheid in materiaalgebruik en kleuren stralen de woningen een zekere continuïteit uit. Ze zijn allemaal een tikkeltje anders en vormen samen een mooi geheel.

De nieuwe verkaveling bevindt zich op een boogscheut van het centrum van Houthulst. In de onmiddellijke nabijheid zijn er ruime mogelijkheden tot openbaar vervoer, onderwijs, shoppen en ontspanning. De eerste woning werd in augustus gemonteerd en is intussen volledig sleutel op de deur afgewerkt.