Machiels Building Solutions maakt tijdelijke klaslokalen in houtskeletbouw

Published on 26/10/2011

Tijdens de vakbeurs Edubuild in Gent pakte Machiels Building Solutions uit met een primeur: voor het eerst stelde MBS zijn tijdelijke klaslokalen in houtskelet voor aan het grote publiek. Deze lokalen hebben een aantal bijzondere kenmerken waardoor de aanschaf ervan voor scholen en inrichtende machten heel aantrekkelijk wordt.

De klassen worden samengesteld uit elementen die op maat van de school worden gemaakt en in één dag worden opgebouwd. Opmerkelijk is ook dat de lokalen zeer goed geïsoleerd zijn. Een MBS-klaslokaal verbruikt zonder meerkost standaard 35 procent minder. Tenslotte biedt een klaslokaal in houtskeletbouw een akoestisch comfort dat een positieve invloed heeft op de leerprestaties.

Vanuit ecologisch oogpunt zijn er heel wat argumenten om voor houtskeletbouw te kiezen. Hout is een natuurlijk materiaal dat verantwoordelijk is voor een groot deel van de CO2 opslag in de wereld. Als bouwen op basis van houtskeletbouw in Europa met 10 procent zou toenemen, daalt de CO2 uitstoot met 25 procent.
MBS laat door zijn manier van werken een ecologische voetafdruk na die beduidend kleiner is dan van traditionele bouwmethoden. Uit vergelijkende berekeningen blijkt dat bouwen met MBS 2,5 keer duurzamer is.