Hidronor

Milieubeheer

Activiteit

In 1997 bouwde Group Machiels in samenwerking met Hidronor de eerste hypermoderne afvalopslagplaats in Chili. De onderneming kan bogen op tientallen jaren ervaring in België. In de loop van 2011 associeerde Group Machiels zich met het Chileense investeringsfonds Equitas Capital Partners, dat is opgericht om de uitbouw en de lokale verankering van milieubedrijven in Chili te verzekeren. Door de efficiënte verwerking van afval kunnen bepaalde stoffen worden gerecupereerd en omgezet in alternatieve brandstoffen. De restproducten worden opgeslagen in een veiligheidsdepot.

Inspiratiebron

Inertisatie, stabilisatie, fysiochemische behandeling: het zijn enkele hoogtechnologische technieken waarmee Group Machiels veilig en efficiënt industrieel afval verwerkt en behandelt. Deze unieke toepassingen worden continu bijgewerkt in een speciaal ontwikkeld onderzoekslab op de site van Hidronor Chile.

Chili staat bekend voor zijn kopermijnen. Ook hier levert Hidronor Chile een belangrijke bijdrage door de verwerking van gevaarlijk afval van nabijgelegen kopermijnen.

Duurzaamheidsvisie

Chili is een economisch solide groeimarkt met een stijgende consumptie en groeiende behoefte aan deskundige afvalrecyclage. Group Machiels speelt hierop in met langlopende concessies voor drie afvalopslagplaatsen: Antofagasta in het noorden, Pudahuel in het centrum van het land en Copiulemu in het zuiden.

In Chili, en in Latijns-Amerika over het algemeen, is een duurzame visie op afvalbeheer in volle ontwikkeling. Een visie die de Group Machiels mee ondersteunt en tot uitvoering brengt volgens haar closing the circle-filosofie.

Bezoek de website

Locatie

Chili

AntofagastaPudahuelCopiulemu

Contacteer voor meer info

Hendrik Schoebrechts

t. + 32 11 28 70 70
e. Hendrik.Schoebrechts@machiels.com

Afvalopslag

357.000 ton