H.Essers gaat off-site storage voor Nike beheren op Beringen site van Group Machiels

27.02.2015

H.Essers heeft een overeenkomst getekend met Nike voor het beheer van een off-site storage van sportartikelen. Het neemt daartoe een site van 25.000m² van Machiels in Beringen in gebruik.

H.Essers zal op deze site een externe opslag verzorgen van sportartikelen van Nike. Het gaat over een volume van 14 containers per dag; of meer dan 20 miljoen paar schoenen per jaar. De goederen worden, na uitsortering, in doos of pallet opgeslagen in het magazijn en vervolgens met een shuttle aangeleverd aan Nike in Laakdal. H.Essers zal 40 mensen tewerkstellen in dit nieuwe magazijn.

Gert Bervoets, CEO van H.Essers: “H.Essers heeft reeds een bestaande samenwerking met Nike voor internationale transporten en zet met deze off-site storage verder in op een gezamenlijke strategische groei. ”

De keuze voor een geschikte locatie viel op een moderne site van Group Machiels in Beringen. De site beantwoordt aan alle eisen voor hoogstaande en veilige warehousing en is kortbij het Nike EDC gelegen.

Het Limburgse bedrijf Machiels Building Solutions NV uit Beringen, gespecialiseerd in de bouw van houtstructuurbouw (HSB) elementen, verhuist naar een andere locatie. Daartoe werd een moderne productiehal aangekocht op de gewezen Ford-site. Doordat er recent door de sluiting van Ford, heel wat productie hallen vrijgekomen zijn in Genk heeft MBS op zeer korte termijn een perfect alternatief gevonden.

“De hinder voor onze klanten gaat minimaal zijn”, stelt Filip Vercauteren, algemeen directeur van MBS. “Dagelijks vertrekken hier “just-in-time” vrachtwagens met gevel elementen en prefab houtskeletbouw woningen naar onze klanten. Doordat we twee productielijnen hebben kunnen we gefaseerd verhuizen waardoor de continuïteit van onze productie gegarandeerd wordt. Ons high-tech productie apparaat wordt door een gespecialiseerde Duitse firma in de loop van maart verhuisd en als alles volgens planning loopt zal deze verhuis begin april rond zijn. Op die manier kunnen we volgende week nog een optopping voor het ziekenhuis Gasthuisberg Leuven afwerken in onze huidige fabriek te Beringen en starten we midden maart reeds in Genk met de bouw van een nieuwe school voor Kluisbergen.”

Door deze aankoop op een toplocatie in Genk heeft Group Machiels haar huidige vastgoedportefeuille verder kunnen uitbreiden en kan MBS haar groei verderzetten en bijdragen aan een nieuwe toekomst voor de Ford site.

Met de snelle opstarttermijnen tonen H.Essers en Group Machiels zich als flexibele partners voor Nike.

Deel dit artikel