Haven Genk en Port of Limburg: verandering in organisatiestructuur

03.09.2020

In juni lanceerden Group Machiels en H.Essers containerterminal ‘Port of Limburg’ op de voormalige Ford site. De inland terminal met een capaciteit van 350.000 teu zal zich focussen op containers waarbij een duurzame connectie tussen de haven van Antwerpen en het Limburgse hinterland via het Albertkanaal centraal staat.

De terminal wordt uitgerust met de modernste technologieën en zal onder meer voorzien in de behandeling van zowel verpakt als bulk gevarengoed, container heating en filling, en drumming-installaties.

Haven Genk, het samenwerkingsverband tussen Group Machiels en Aperam, blijft tot de effectieve lancering van Port of Limburg de behandeling verzorgen van bulkmaterialen, roestvrijstaal en spooractiviteiten alsook de containertrafiek. Bij de operationele start, gepland begin 2023, zal de containertrafiek worden overgedragen aan Port of Limburg, aan de overzijde van het Albertkanaal. De focus van Haven Genk zal dan komen te liggen op bulkmaterialen, roestvrijstaal en spooractiviteiten.

Nieuwe organisatiestructuur

Teneinde bovenstaande ontwikkelingen optimaal te stroomlijnen, wordt een nieuwe organisatiestructuur op korte termijn opgezet.

Wesley Mazzei, huidig algemeen directeur van Haven Genk, zal de overstap maken naar Group Machiels, waar hij verantwoordelijk wordt voor de Logistieke Business Unit (Haven Genk NV en Port of Limburg NV vallen hieronder) evenals het Industrieel Vastgoed van de groep, waaronder de ontwikkelingen van Genk Green Logistics (G.G.L.), eveneens gelegen op de voormalige Ford site. “De gecoördineerde aanpak van deze belangrijke initiatieven zullen een enorme bijdrage leveren aan de synchromodale ontsluiting en verdere economische ontwikkeling van de regio. Ik ben dan ook zeer verheugd met deze aanstelling en uitbreiding van verantwoordelijkheden en zie ernaar uit mijn verdere bijdrage te kunnen leveren aan deze belangrijke ontwikkelingen.” aldus Mazzei.

Wesley zal op korte termijn vervangen worden in Haven Genk door een nieuwe algemeen directeur.

Port of Limburg verwelkomt Benjamin Hermans als Business Unit Manager. Benjamin Hermans, tot voor kort actief bij H.Essers, start op 7 september 2020 in zijn nieuwe functie.
Zijn voornaamste verantwoordelijkheden zullen bestaan uit het verder ontwikkelen van de bestaande containertrafiek en het verzekeren van de continuïteit van de barge activiteiten en dit in nauwe samenwerking met de nieuwe General Manager bij Haven Genk.

Tegelijkertijd zal hij de volledige voorbereiding voor de bouw van de fysieke terminal Port of Limburg behartigen. In deze hoedanigheid zal hij rapporteren aan het directiecomité van Port of Limburg.
Bij de operationele start in 2023 van de inland terminal zal Benjamin Hermans de leiding nemen over Port of Limburg als General Manager.

“Port of Limburg is een enorm belangrijke ontwikkeling voor onze regio, zowel op economisch vlak als op ecologisch vlak door de ontsluiting voor de congestieproblematiek rond de Haven van Antwerpen. Ik kijk geweldig uit naar deze nieuwe uitdaging, en zal er alles aan doen om een succesverhaal neer te schrijven met Port of Limburg.” vertelt Hermans.

Beide aandeelhouders zijn verheugd dat Benjamin deze uitdaging aangaat en wensen hem dan ook veel succes in deze nieuwe fase in zijn professionele loopbaan.

Download hier het persbericht

Deel dit artikel