Mega-order voor houtskeletbouwspecialist Machiels Building Solutions

05.09.2017

Goed nieuws voor Machiels Building Solutions: de houtskeletbouwspecialist rijft namelijk de grootste bestelling uit haar geschiedenis binnen. Het Genkse bedrijf heeft een contract ondertekend met Center Parcs (onderdeel van de groep Pierre et Vacances / Center Parcs) voor de productie en montage van 401 vakantiehuizen. Het vakantiepark in Park Allgäu opent eind 2018 al de deuren.

Belgen bouwen op deze manier dus mee aan het grootste vakantiepark van Duitsland. Vanzelfsprekend een wapenfeit waar general manager Filip Vercauteren heel fier op is: “Begin juni produceerden we de twee eerste demo-bungalows in onze productiehal in Genk. De vakantiewoningen zijn casco, inclusief PVC buitenschrijnwerk en gevelafwerking in thermisch gemodificeerd hout. Ondertussen werden ze tegen een tempo van één woning per dag gemonteerd in Park Allgäu, waar we de prefab badkamers, trappen, open haarden en dakelementen ter plekke gemonteerd hebben. Zo kunnen we de look & feel van de woningen live beoordelen in hun groene omgeving.”

In augustus 2017 startte de bouw van de 401 vakantiewoningen officieel. De bungalows worden geproduceerd en gemonteerd aan een ritme van twee per dag. Dat is nodig, omdat Center Parcs erop mikt om het park in het laatste kwartaal van 2018 te openen.

Grootste project uit geschiedenis

Niks dan blije gezichten in Genk dus. Dat is ook het geval bij Louis Machiels: “Dit is het grootste project uit de jonge geschiedenis van Machiels Building Solutions”, weet de voorzitter van de Raad van Bestuur. “We spreken hier over ongeveer 100.000 m2 wanden en daken. Met dit order onderschrijven we onze ambitie om de referentie te worden in de bouw van onder andere recreatiewoningen.”

50 extra jobs

De bouw van het Zuid-Duitse vakantiepark heeft ten slotte ook positieve gevolgen voor de tewerkstelling bij Machiels Building Solutions.

“Op dit moment beschikken we al over de grootste industriële productiecapaciteit voor houtskeletbouw in de Benelux”, becijfert Filip Vercauteren. “Onze productielijnen kunnen in een korte tijd een groot aantal houtskeletbouwelementen produceren, met een gegarandeerde kwaliteit. Daarom zijn we in staat om dergelijke grootschalige opdrachten tot een goed eind te brengen. We versterken bovendien het huidige personeelsbestand gevoelig, met de aanwerving en training van 50 extra productiearbeiders. Onze andere klanten kunnen dus op beide oren slapen: we

hebben meer dan voldoende productiecapaciteit gereserveerd voor lopende en toekomstige projecten.”

Over Machiels Building Solutions: Machiels Building Solutions is de grootste Belgische industriële producent van houten bouwelementen (muren, vloeren, daken). Architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars gebruiken de houten bouwelementen voor de renovatie of bouw van gevels, kantoren, woningen of publieke gebouwen in de Benelux. Aandeelhouders zijn Group Machiels en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.

Meer info:

Filip Vercauteren
General manager Machiels Building Solutions filip.vercauteren@machiels.com 0475/23.45.66 www.machielsbuildingsolutions.be

Deel dit artikel