Machiels Building Solutions

Constructie

Activiteit

Group Machiels participeert samen met de investeringsmaatschappij LRM in Machiels Building Solutions (MBS).

Als houtskeletbouwspecialist onderscheidt Machiels Building Solutions zich door houten bouwelementen geautomatiseerd te produceren in een industriële omgeving.

Architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars verwerken deze houten op maat gemaakte elementen vervolgens in gevels, kantoren, (vakantie)woningen of publieke gebouwen. Aangezien Machiels Building Solutions ook aannemer is en  de elementen, indien gewenst, zelf kan leveren en plaatsen kan het project kant-en-klaar afgewerkt worden.

Het bouwen van de toekomst

De geautomatiseerde productielijn van houtskeletelementen van MBS behoort tot de Europese top en kan bestellingen van grote opdrachtgevers in een korte tijdspanne produceren. De bouwtechniek biedt tal van voordelen. De geprefabriceerde elementen garanderen een snelle en foutloze uitvoering. Elk detail wordt in 3D uitgetekend tot op het niveau van schroeven en nieten. Schrijnwerk en gevelbekleding kan in onze productie aangebracht worden op de houtskeletbouwelementen, zodat dit niet meer op de bouwwerf moet gebeuren. De bouw van MBS-constructies gaat bijgevolg vijf keer sneller dan traditionele bouwprojecten. Dit vertaalt zich in omvangrijke besparingen.

Houtskeletbouw is ook perfect geschikt voor optoppingen van gebouwen en vormt een perfecte schil – isolatietechnisch en akoestisch – voor gevelbouw. Twee deelmarkten waar MBS ook vol op inzet.

Voorloper

(h)out of the box bouwen, zo luidt de baseline. Door eigen innovatieprojecten uit te rollen en deel te nemen aan onderzoeksprojecten, is MBS een absolute voorloper in de ontwikkeling van deze innoverende, kostenbesparende en milieuvriendelijke bouwmethode. Het constante streven naar verbetering en vernieuwing leidt zo tot technologisch superieure producten.

Bezoek de website

Locatie

België

Genk

Contacteer voor meer info

Filip Vercauteren

t. + 32 11 23 05 00
e. Filip.Vercauteren@machiels.com

Bekijk het MBS project voor Center Parcs

Grootste industriële producent van houten bouwelementen in de Benelux